25 квітня 2022

Kingdom Hearts - Final Mix


Дуже давно наклав оком на цю гру, і хоч вона в мене вже була в ліцензії на PS2, чомусь так і не наважився почати. Тож час спливав, аж раптом я натрапив на неї в "Epic Games Store", ще й у складі МЕГА збірки "Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX" (в яку, крім першої частини увійшли ще 5-ть ігор серії). Що тут казати, тоді в мене вперше встав на цей магазин...
Крім того, присутня тут версія саме першої частини - не чистий оригінал, а "Kingdom Hearts - Final Mix", по-суті ремастер із покращеними звуком та графікою, і можливо ще й з ігровими доповненнями.

Отож, для тих хто не в курсі про цю гру, і вперше бачить обкладинку, відповідаю на головне питання: "Ні, вам не здалося, тут і справді Гуффі і Дональд поруч із якимись анімешними персонажами". Насправді ця ігрова серія є кросовером всесвітів "Disney" і "Final Fantasy".
"Що за маячня?!", скажете ви, і я з вами можливо погодився б, якби не знав специфічність японської ігрової індустрії. Тож ще до старту я розраховував на те, що гра виявиться не дитячою, та можливо навіть мозковиносною.