10 травня 2023

SOMA


 Щось я дуже давно в горори не грав, хоча нам зараз і в реалі жахіть вистачає, та менше з тим... Хотілося взятись за щось не надто стрьомне, і я звернув увагу саме на цю гру бо попередньою грою тих самих розробників була "Amnesia: A Machine for Pigs", яка прям дуже філософська та НАБАГАТО менш страхітлива ніж "Amnesia: The Dark Descent", що є візитівкою компанії. Ну і банально, їх попередні ігри мені дуже сподобались.

 "SOMA" розповідає про молодого канадця із Торонто на ім'я Саймон, який потрапив у ДТП в якому загинула його дівчина. Сам же Саймон отримав ушкодження мозку, тож надмірний емоційний стан або стрес можуть його вбити. Проте, прогнози лікарів стримано оптимістичні, головне берегти себе, приймати ліки і приходити на процедури по відкачуванню крові.
Більше того, головному герою пропонують пройти курс експериментальної діагностики. Вона включає в себе сканування мозку, на основі чого створюється нейронна копія, за допомогою якої можна перевірити різні методи лікування для визначення найоптимальнішого, при цьому не ризикуючи нашкодити, власне, пацієнту.