15 липня 2023

Delta Force


 Це найстарший тактичний шутер від першої особи із відомих мені. Хоча саме ця частина і не викликала в мене ностальгійних почуттів, бо раніше я в неї не грав (на відміну від "Delta Force: Land Warrior").

 "Delta Force" дає можливість зіграти в ролі оперативника одноіменного військового підрозділу спеціальних операцій. Із особливостей - фокусування на серйозності. Тобто перед нами велика відкрита локація, на якій потрібно виконати одну або декілька завдань. Причому, як це зробити - вирішує сам гравець. Ми вбиваємо ворогів одним-двома влучаннями, так само і вороги можуть вбити нас.

 По суті нам доступні 5-ть кампаній в різних країнах (від 6 до 10 місій в кожній):

  • Перу - операції проти наркокартелю;
  • Чад - операції проти терористів, що викрали якогось високопосадовця;
  • Індонезія - операції проти терористів, що захопили біологічну зброю;
  • Узбекистан - втручання в громадянську війну, яку розпочав один із генералів;
  • Нова Земля (росія) - операції проти військових-путчистів, що захопили ядерну зброю і вимагають відставки президента роісї, погрожуючи розпочати Третю Світові Війну.

01 липня 2023

Homefront: The Revolution

 

 Мені оригінальна частина "Homefront" не сподобалась (це м'яко кажучи), а саме за цю частину я взявся бо хотілося просто побігати-постріляти, в щось не складне, що непогано виглядає, та не відволікаючись на сюжет, відключивши мозок...

 "Homefront: The Revolution", як виявилося, не є продовженням першої частини. По сюжету тут спільного тільки те, що США знаходиться під окупацією КНДР (Північної Кореї) і ми граємо за партизан. Ах так, ще тут також є Голіафи.
Отож, в показаній нам альтернативній реальності, в 70-х роках в КНДР створюється компанія "APEX", яка з часом розвивається від офісу в гаражі до провідної міжнародної компанія по розробці і виготовленню електронних приладів, включаючи військовий сегмент. Тим часом в США фінансова криза і військові поразки на Близькому Сході, навіть враховуючи те що вони активно закуповують озброєння саме в "APEX". З рештою в 2020-х роках, США не може зробити виплати по зовнішньому боргу (прям мрія кожного ватника) і фактично втрачає владу всередині країни, що призводить до голодних бунтів і масових заколотів. Це стає приводом для КНДР ввести своїх миротворців на територію США. Відбувається це фактично без опору, бо вся зброя "APEX", придбана Штатами, була просто вимкнена зі сторони корейців.
Спочатку КНДР постачає гуманітарну допомогу, та оголошує своєю метою встановлення стабільної політичної влади для відбудови країни. Та згодом красива ширма спадає, і стає очевидним, що вони просто захопили країну і встановлюють в ній фашистський режим. Це звісно призводить до створення повстанських угруповань, але ще не всі готові визнати нову реальність, і дехто навіть звинувачує бійців спротиву за "розгойдування човна". Власне, так - передісторія менш цікава ніж в попередній частині, як на мене.