15 липня 2024

Friday the 13th: Killer Puzzle


 Давно якось додав цю безкоштовну гру собі в бібліотеку, і от нарешті згадав про неї обираючи в що пограти на SteamDeck під час вимкнень. Як виявилося, вона вже недоступна в Steam, через закінчення ліцензії, але ті хто нею володів, все ще мають до неї доступ. Я це до того, що не лінуйтеся додавати собі безкоштовні ігри одразу в бібліотеку, замість того щоб тиснути "Додати в список бажаного".

 Отож, "Friday the 13th: Killer Puzzle" представляє собою пазл в декораціях "Friday the 13th" і з комічною графікою. Граємо ми легендарним Джейсоном Вурхізом. Його мати, точніше її відрубана голова, дає нам настанови, поради, і взагалі пояснює як грати.
Що ж до самого геймплею, то нам дають невеличкі локації, які поділені квадратами. Джейсон може рухатися тільки про прямій (як тура в шахах), але він не може зупинитися поки щось не стане в нього на шляху. Власне, крім Джейсона на полі розташовані різні об'єкти-перешкоди, а також жертви, яких слід порішати. Зробити це можна врізавшись в них, або загнавши в пастку.