25 червня 2022

Sven Co-op



Що це за звір такий?... "Sven Co-op" - це безкоштовна модифікація гри "Half-Life", що містить саморобні рівні орієнтовані на кооперативне проходження. Саморобність то таке... але є велике АЛЕ: тут присутня адаптація під кооперативне проходження всіх рівнів оригінального "Half-Life". Власне, саме через них ми з комрадом і вирішили взятися за цю гру.

Ці, вище згадані, рівні запускаються як звичайна мапа для мульти-плеєра (тобто, можна почати гру десь із середини), та мають шаблон "hl_c??" або "hl_c??_a?". Проте пройшовши якийсь із цих рівнів, створювати новий - немає потреби, бо наступний буде завантажено автоматично.

А так,... що ще сказати... це "Half-Life", про який вже сказано-пересказано... тож зосереджуся саме на особливостях "Sven Co-op".

19 червня 2022

Hellpoint: The Thespian Feast


Вже після проходження "Hellpoint" я помітив в Steam якусь "Hellpoint: The Thespian Feast". Як виявилося, багато про неї не скажеш, тож цей опис можна вважати доповненням до основного опису.

Грубо кажучи це Демка основної гри. Вона безкоштовна і містить лише одну локацію (одну із останніх до речі - "Порт Ісоудун") із повної версії гри. В описі сказано, що це "типу сиквел". Мушу визнати, що на початку тут навіть дають сюжет. Гравець прибуває на станцію Ірід Нова, для того щоб знайти свого батька, бо саме ця станція є останнім відомим місцем його знаходження. Проте далі цього вступу сюжет не розвивається. А після перемоги над босом цієї локації (багаторукий велетень), гра просто обривається і нас викидає на головний екран.

Із особливостей. Нам дають вже прокачаного бійця, який чомусь і далі прокачується дуже швидко.
Доступна локація - повна (без очевидних обмежень), але ізольована від інших.
Проходиться ця гра... демо, за один суттєвий присіст.
Цікаво, що персонаж створений для цієї демки, буде відображатися і в списку персонажів основної гри, проте завантажити його звідти неможливо.

Як не дивно, я таки рекомендую "Hellpoint: The Thespian Feast" для проходження перед покупкою "Hellpoint". Це БЕЗКОШТОВНЕ демо в повній мірі дає можливість ознайомитися із бойовою системою, та із деякими особливостями ігроладу.

Hellpoint


Хотілося із двоюрідним братом пограти у щось серйозне по спліт-скріну, і трохи пошукавши в Steam по тегу "Кооперативна гра на одному екрані" я натрапив на цю гру. Власне сама ідея "Dark Souls"-подібної гри в космосі мене зацікавила, єдине що насторожувало, це візуальна подібність локацій на всіх скріншотах, але вирішив таки ризикнути.

"Hellpoint" починає свою розповідь із того, що ми приходимо до тями в мілкому басейні біля транспортного човна, в ангарі космічної бази. Очевидним є те, що ми не людина (принаймні не зовсім людина), також доволі швидко нам дають зрозуміти, що нас було штучно створено, проте цілі (чи навіть сенс нашого існування) нам наразі невідомі.
Як заведено у "Dark Souls"-подібних іграх, брифінгу чи передісторії як такої нам не дають, а одразу випускають в світ: іди куди хочеш, роби що можеш...
Власне, знаходимося ми на космічній станції Ірід Нова. Вона розташована біля Чорної Діри, завдяки чому отримує постійне енергетичне відновлення. Проте, сама станція покинута... хоча не зовсім. По ній блукають безліч мутантів, здичавілих людей (деякі з них поклоняються Чорній Дірі як божеству), а також потойбічних (іншовимірних) істот. Ірід Нова - науковий об'єкт, тож на ньому звісно проводили експерименти, ну і за класикою жанру "щось пішло не так", ця станція і отримала свій поточний стан.