08 серпня 2022

FOCUS on YOU

 "FOCUS on YOU" розповідає історію про створення підліткової пари: хлопця, що займається фотографією, та миловидної дівчинки Юа.

 Ця VR гра - дуже лайтовий симулятор побачень, із непоганим режимом фотографування. Одразу відмічу, що тут немає ні сексуального вмісту, ні навіть наготи, а вся ставка робиться на милоту. Щоб було зрозуміло, якщо надто наблизитися до дівчини, окуляри просто забарвлюються сірим кольором, позбавляючи тебе зору.

 Історія відображає події від першої випадкової зустрічі, до святкування 100 денного ювілею (ні, всі ці дні нам грати не доведеться).
Ігровий процес будується за принципом: вступ - підготування до побачення, зазвичай із використанням мобільного телефону (дуже примітивна імітація чат-переписки); зустріч - невелика сценка із фліртом з Юа; фотосесія - даємо вказівки Юа для позування, та робимо не більше 10-ти фото; закінчення - ще одна сценка із Юа, із більшим нахилом до романтики; і так по колу протягом всієї гри.

 Власне, основна особливість "FOCUS on YOU", крім того що це гра для шоломів Віртуальної Реальності, це режим фотографування. Перед нами з'являється фото-камера, ми беремо її і підносимо до очей, це переводить нас до фото-режиму. В ньому ми маємо обмежене коло зору із нанесеною розміткою фото-камери. Камера підтримує зум та б'юті-режим (блюрить об'єкти другого плану). Ну і, як я писав на початку, цей режим доволі непоганий, хоча заслуга в цьому в першу чергу саме Юа.

 Дівчина дуже симпатична, і дуже якісно виконана із технічного боку. Та й позує Юа як професійна модель (ха-ха, типу я не розумію, що для перенесення рухів персонажа в гру використовували справжню модель). А от що до її смаку на вбрання... тут таке, 50 на 50.
Що до побачень із нею, то щоб ти не робив, все однаково закінчиться хепіендом, тобто гра повністю лінійна. Проте місцями поведінка Юа занадто реалістична, типу "я собі щось придумала, а ти не зрозумів, тож я образилася", це так, для прикладу.

 Міні-ігор (типу як були в "Together VR") не підвезли, проте є міні-активності: готування кави та смузі, дайвінг із пошуками загубленого браслета,  ігровий автомат "хапай іграшку", створення ювілейної презентації...
Серед додаткового контенту: можливість сортування зроблених фото, роздрукування обраних фото та вставляння їх в рамки, а також дві фото-студії. В студіях відсутній симулятор побачень, та зосередження на фото-режимі. Крім того для студій можна обрати одяг Юа, а також її колір волосся і очей, зачіску та прикраси. Все це також можна обирати при переграванні вже пройдених частин гри.

 "FOCUS on YOU" така собі гра, середненька. Краща за "Together VR", але це комплімент - не дуже. І хоч я не очікував 18+, проте все-таки сподівався на більшу розкутість. Так, технічно гра дуже якісна, але контенту малувато, при абсолютній одноразовості. А от ціна завищена, і саме через неї я НЕ рекомендую цю гру.

Немає коментарів:

Дописати коментар