04 вересня 2022

Gang Beasts


 Наклав оком на цю гру ще під час її раннього доступу, але я зазвичай не купую недороблені проєкти, та й ціна на мій погляд була завищена.

 "Gang Beasts" представляє собою комедійний файтинг, що навіть скоріше відноситься до паті-ігор. Багато можливостей кастомізації кожного бійця, велика кількість арен, жменька режимів та купа ржаки під час гри.

 Власне, в чому ця ржака? Крім візуального стилю та звукового оформлення, це механіка боївки.
В нас є окремі удари правої та лівої руки, головою та ногою і стрибок. Якщо ж затиснути будь яку із цих кнопок, ми отримуємо вже іншу дію: затискаємо удар рукою - хапаємось цією рукою (за будь що), затискаємо удар головою - прогинаємося назад в стилі Нео... Штука в тому, що гра не розказує ні про які прийоми чи можливості, тож гравці самі все це знаходять. А щоб новачку дізнатися, який цирк тут можна виробляти, достатньо просто зайти в онлайн (хоча спочатку там доведеться добряче наржатися).

 В цій грі немає смужок здоров'я, але отримавши по голові створений нами чоловічок вирубається, і деякий час буде валятися на підлозі наче ганчірка. До того ж, чим частіше він отримує по голові тим довше він буде в нокаутованому стані.
Для перемоги треба повикидати усіх інших із арени, тож будьте певні, як тільки ваш чоловічок вирубиться, суперники одразу будуть намагатись викинути його за межі локації, бо із чоловічком у свідомості це зробити вкрай важко, він банально вчепиться двома руками в того хто його тримає, ще й сам буде намагатися тріснути на одесу.
Як таких правил в грі немає, тому часто можна побачити, як хтось уникаючи бою постійно тікає, або навіть лізе по стіні, де його буде важко дістати (для цього насправді потрібен вже скіл). Мій двоюрідний брат взагалі вимочив, просто ховався за купою дощок, поки майже всі суперники не перебили одне одного.
Та все ж, мабуть, НАЙ вагоміший компонент "Gang Beasts" це локації. Їх багато, вони різні, тож лише декілька прикладів. Як вам два вантажні автомобілі, що рухаються на великій швидкості паралельно один до одного, а гравці розташовані на кузовах-коробках. Причому на трасі встановлено багато дорожніх знаків, які треба перестрибувати, та нахилятися під ними, і це все під час масової бійки. Або як вам арена, посеред якої розташовано акваріум із гігантським восьминогом, який висуває свої щупальця намагаючись вхопити будь-кого і затягти до себе під воду. Ну або бійка над величезною турбіною, яка час від часу вмикається, то на видування (під час якого всі злітають до гори), то на всмоктування (треба триматись за будь-що як найміцніше).

 В грі є онлайн та офлайн (хот-сіт). І доступні такі режими: бійка, командна бійка, хвилі (разом виживаємо проти комп'ютера) та футбол (саме сокер, за відведений час треба забити якомога більше м'ячів супернику, битися можна). В футбол грають дуже рідко, а сесії із всіма іншими режими достатньо легко знаходяться.

 Тут немає сюжету чи історії, тож як ціль для проходження я обрав отримання всіх Steam ачівок (зазвичай залізти куди-небудь на локації), а також перемогу в онлайн сесії (для цього потрібно перемогти в трьох боях).

 "Gang Beasts" вкрай весела та несерйозна гра, до якої можна в будь-який час повернутися (я навіть деінсталювати її не буду). Єдиний недолік - це ціна, яку я все ще вважаю завищеною.


Відібраний GMV:

Немає коментарів:

Дописати коментар