17 жовтня 2022

Team Sonic Racing

 Мені достатньо сильно сподобались попередні частини "перегонів Соніка", тож не дивно що я взявся за проходження і цієї гри. Грав кооперативно із двоюрідним братом, по спліт-екрану.

 "Team Sonic Racing" - перегони із перестрілками в стилі "Crash Team Racing", проте з акцентуванням в КОМАНДНУ роботу. Тобто для перемоги потрібно не просто приїхати першим, а щоб вся твоя команда з трьох гонщиків, за сумою набраних очок, опинилася на першому місці.
Основною фішкою та відмінністю від попередніх частин є класи гонщиків: швидкісний, інженерний та силовий. Відповідно, в кожній команді представлено по одному гонщику кожного класу. Швидкісний клас (наприклад Сонік) - має найвищі швидкісні показники та генерує невелику вибухову хвилю в момент пришвидшення (бусту), яка може знищити об'єкти які в нього летять. Інженер (наприклад Тейлз) може їздити по бездоріжжю (пісок, висока трава, мілководдя...) не втрачаючи швидкість, а силовик (наприклад Наклз, *не плутати з "Уганда Наклз") - можуть пробивати собою малі перешкоди (льодяні сталагміти, ящики, стопки казиношних фішок...) також не втрачаючи швидкості. Крім того, є види зброї які можуть підібрати тільки певні класи.

Ще тут є можливість передавання підібраних предметів (зазвичай зброї) іншим членам команди прямо під час гонки. А також можна отримати прискорення їдучі за першим гонщиком вашої команди. Ну а набравши достатню кількість командних очок (набираються підбором кілець на трасі та виконанням командних дій) можна перейти в режим командного прискорення, в ньому гонщики на певний час стають невразливими та отримують велику швидкість.

На відміну від попередніх частин, в назві відсутня приставка "All-Stars", а значить тут представлені виключно персонажі із франшизи "Sonic". Проте й серед них я декого зустрів вперше: крокодил Вектор, кішка Блейз, роботи Омега та Завок.
Додали можливість візуальної кастомізації автівок, а також встановлення модулів, які впливають на характеристики (швидкість, керування, прискорення). Плюс перед гонкою можна обрати стартовий бонус: зброя зі старту, довша робота командного прискорення, більша вірогідність підібрати три одиниці предметів...

 Ба більше, в "Team Sonic Racing" навіть завезли сюжетну кампанію. Так, можна багато чого пред'явити представленому в ній "сюжету", але як привід для об'єднання різних трас його цілком достатньо.
Танукі на ім'я ДоДон Па організовує командні змагання із перегонів, та запрошує на них Соніка, Тейлза і Наклза. Дізнавшись про це Емі також вирішує прийняти в них участь зі своєю командою (ЧаоЧао та Біг).
Друзі насолоджуються перегонами, проте помічають, що ДоДон Кадиров Па щось приховує, та точно має якийсь невідомий зиск. Але поки вагомих доказів проти нього недостатньо - герої продовжують участь у змаганнях.
Пізніше до перегонів приєднуються й інші команди, в які також входять Шедов, Сільвер, Руж, доктор ІггМен...

Крім класичних (командних) перегонів, нам доведеться грати й в інших режимах: дрифт, трафік, кільця, тухле яйце... завдяки чому не виникає відчуття одноманітності. Присутні також і Гранпрі (серії із чотирьох гонок, в яких для перемоги потрібно набрати спільну суму очок на всіх чотирьох треках), і тут можуть бути проблеми, бо члени команди під керуванням комп'ютера майже завжди відстають.

 Серед негативу "Team Sonic Racing" відмічу зброю. Чомусь замість стандартних феєрверків, ящиків, ядер... вся зброя - віспи. Це такі собі кальмарчики, які мають ті самі властивості, що й зазвичай у зброї в іграх даного типу, але проблема в їхній візуалізації (зовсім не очевидні їх властивості). тож потрібен деякий час, щоб гравці змогли запам'ятати який вісп - що робить.
І ще, як на мене, командне прискорення негативно впливає на гемплей, бо його використання в кінці незадовго до фінішу дуже часто перекреслює всі успіхи та невдачі за весь час гонки.
Ах так, онлайн - мертвий. До прикладу, в "Sonic & All-Stars Racing Transformed" люди досі грають.

 З іншого боку, ця гра має найкращий стартовий ролик серед усіх "Перегонів Соніка" в які я грав (із крутим саундтреком).
Ну і як бонус, виявилося, що існує такий собі двосерійний мультик "Team Sonic Racing: Overdrive", який рекламує цю гру, але має приємну та якісну мальовку, і містить багато маленьких деталей, що вказують саме на особливості гри.

 Загалом ми з братом зібрали всі зірочки Складного рівня (2-й з 3-х рівнів складності), а улюбленим гонщиком для мене виявився Вектор.

 Скажу чесно, "Team Sonic Racing" - не найкраща з представників "Перегонів Соніка". Проте кооперативна складова тут дуже файна, візуально - це також чудова гра, ще й не дуже складна (особливо якщо просто проходити сюжетку). Тож я навіть рекомендую дану гру.

 І на останок мій ІМХОшний рейтинг "Перегонів Соніка":
1) Sonic & All-Stars Racing Transformed
2) Sonic & Sega All-Stars Racing
3) Team Sonic Racing

 

Відібраний GMV:

Немає коментарів:

Дописати коментар