12 вересня 2024

Penumbra: Overture


 Ну от, пройшовши "Penumbra" (ту що типу "технічна демка"), на яку я відволікся, повернувся до цієї гри.
Одразу відмічу, що та "технічна демка" хоч і коротенька, але самодостатня і не є частиною "Penumbra: Overture", тож схиляюся до того щоб називати оригіналом саме "Penumbra", яка поширювалася безкоштовно. 

 Єдине, що об'єднує перші (вище згадані) частини, це майже ідентичний початок історії, але із більшою кількістю деталей. А також тут подають звернення головного героя до гравця, ще перед головним меню, в якому він називається Філіпом, каже що в нього є для нас прохання дещо зробити, і висловлює сподівання, що на момент отримання цього звернення, він буде вже мертвим, інакше помруть всі... І знаєте що, це капець як по Лавкрафтівськи!
Передруковувати сюжет із "Penumbra" я не буду, тож коротка версія: головний герой прибуває на північ Гренландії, в пошуках слідів свого, імовірно загиблого, батька. Тільки на цей раз гра починається ще на кораблі (треба зібрати свої речі), а також геймплейно відтворена подія знаходження таємничого люку під час завірюхи, із подальшим його відкриттям та падінням до середини.