23 січня 2023

ToeJam & Earl: Back in the Groove!


 Звернув увагу на цю гру після перегляду одного із випусків "James & Mike Mondays" по оригінальному "ToeJam & Earl" для Sega Genesis, як виявилося, ремейком якої є дана гра. Вона чудово грається локальним кооперативом (на одному екрані), тож я купив її і відклав до пулу, з якого ми з двоюрідним братом обираємо в що погамати. Ну і от нарешті настав час.

 Зустрічайте: ТоДжем та Ерл - два фанкових космо-хлопака із планети Фанкотрон. Взявши без дозволу космічний корабель у місцевого авторитета, щоб вразити дівчат - Лаванду та Латішу, вони вчотирьох відправляються потусуватися по галактиці. Пролітаючи повз планету Земля, вони відмічають, що вона занадто тиха, і вирішують "розтрусити" її, ввімкнувши якомога гучніше музику. Та випадково переплутавши кнопки на тодпеді корабля, замість підсилення басів вони створюють чорну діру, в яку засмоктує і Землю і корабель наших героїв. В результаті Земля стала пласкою і, так би мовити, багатоповерховою, а корабель прибульців розламався на 10-ть частин, які розкидало по різним рівням (поверхам) нової Землі.
Власне, щоб не пасти в немилість справжнього власника корабля, але й зовсім не панікуючи, друзі вирушають в подорож по новоствореній Землі, аби зібрати свій транспорт до купи.

14 січня 2023

Gauntlet: Slayer Edition


 Чергова кооперативна гра, яку ми зі знайомим обрали для проходження. Я грав на клаво-миші, товариш - на геймпаді.
В принципі серія "Gauntlet" доволі стара та відома. Ми з тим самим чуваком навіть намагалися пограти в "Gauntlet" (1988) на NES, але не пішло.

 "Gauntlet: Slayer Edition" (також відома як "Gauntlet 2014") -  це, свого роду, ремейк першої частини франшизи. Вигляд згори, камера прикріплена до ваших персонажів (тобто дуже далеко розійтися не вийде), пересуваємося по кімнатах і аренах, що з'єднані між собою коридорами. Кімнати часто блокуються і залишаються закритими, доки не переб'ємо всіх ворогів. Є й використання ключів для відкриття наступних кімнат, проте на відміну від оригіналу (де КОЖНА кімната була замкнена на ключ), це відбувається не так вже й часто.

11 січня 2023

Prodeus


 Обираючи із товаришем гру для кооперативного проходження, ми вирішили залізти в Steam, встановити фільтри пошуку на кооперативну гру, і знайти якийсь "ноунейм", щоб спробувати його здолати. Так ми знайшли "The Wastes"... але вона виявилася кидаловом (хоч взяли і за копійки), бо для гри в кооперативі потребувала спочатку створити таку місію в редакторі...
А потім ми натрапили на "Prodeus".

 Ця гра дуже вдало косить під FPS старої школи, і здебільшого навіть відповідає цьому: деякі об'єкти зображені як двовимірні спрайти, графіка піксолізована (використано відповідний фільтр), сюжет майже відсутній, завдання в стилі "знайди жовтий ключ", аптечки та набої треба підбирати, купа секретів, та ще більше ворогів... Але візуальні ефекти використані сучасні, і не тільки освітлення та пейзажі, а також галони крові - що розлітається навсібіч, та вогонь - що плавно танцює на тілах переможених ворогів...
Власне, достатньо переглянути будь-який ігроладний трейлер щоб зрозуміти, що гра із себе представляє.